Невероятно: Индиец спечели милион с числата от билет за „фатален“ полет

42

Индиец спечели един милион 6 дни след като оцеля по чудо при самолетна катастрофа в Дубай, съобщава „Дейли Мейл“.

Мохамед Башер Кадар е бил на борда на полет EK521 на компания „Емирейтс“, който се запали при кацане на международното летище в Дубай преди седмица.

Той успял да се отърве жив, заедно с всички 300 пътници на борда, минути преди самолетът да експлоадира в огромна огнена топка.

6 дни след катастрофата, 62-годишният късметлия разбира, че печели един милион от лотарията с билет, който закупил дни преди да замине на почивка със семейството си с авариралия самолет.

Според Gulf News Кадар дължи късмета си от тотото на номера на билета от „фаталния“ полет, който той използвал при пускането на фиша.

Кадар работи в автокъща в Дубай. „Работя в Дубай от 37 години и винаги съм чувствал тази страна като своя родина“, разказва късметлията.

„Водя скромен начин на живот, а сега, когато трябва да се пенсионирам, чувствам, че Бог ми даде втори живот, щом ме спаси от самолетната катастрофа и ме благослови с тези пари“.

Той описва спасяването си от самолета като „чудо“ и смята, че това е „ценен дар от Бога“.

„Знам, че неслучайно бях спасен от Господ“, разказва Мохамед Башер Кадар и допълва, че причината може би е последвалите изненадващи събития в живота му.

Мохамед планира да се пенсионира в родината си и да помогне на тези с по-малко късмет от него.

Преди седмица самолет на компанията „Емирейтс “ направи извънредно кацане на международното летище в Дубай и се запали след приземяване. За щастие, при инцидента всички пътници бяха евакуирани успешно, а полетите на компанията бяха преустановени за известно време.

Източник: trud.bg