Гурбетчийка се връща в родното си село и остава притеснена от завареното

26

Гурбетчийка от село Смочево в община Рила се върнала в България за лятната ваканция и намерила в незастроения си парцел засадени три реда канабис, който при това бил видимо добре обгрижван. Уплашена, тя изскубнала растенията, но забравила да уведоми полицията.

Елена Галичина живее в София от години, но има наследствен парцел в близост до центъра на Смочево. Тези дни тя се върнала от чужбина и отишла да види майка си. Обиколила и имота, който бил обраснал с бурени. В единия край Елена открила засадения опиат и едва не припаднала от уплаха да не би полицията да я обвини, че отглежда канабис. Стръковете били добре обгрижвани и поливани, имало изградена напоителна система от маркучи, които чрез капково напояване доставяли достатъчно влага на растенията. Около канабиса било окопано и почистено от бурени, пише struma.bg.

Пред съседи жената разказала: „Като видях канабиса, изтръпнах. Не очаквах сред храстите и бурените да открия такава „находка“. Веднага оскубах стръковете и ги хвърлих. Не зная кой ги е засадил и отглеждал. Някой „производител“ ще ме вкара в затвора“, разказала уплашената гурбетчийка.

Хора от селото коментират, че сред малкото младежи има и такива, които ползват наркотични вещества, и може някой да си направил „градинка“. Никой от селото обаче не е видял някой да се навърта около парцела.