Столични полицаи иззеха 450 саксии с канабис от импровизирана оранжерия

84

На 5 август след сигнал, получен в столичната полиция от Агенция „Митници”, служители от сектор „Наркотици” и техни колеги от Осмо РУ предприели проверка в стопанския двор на Лозен, съобщи  ОДМВР-София за „Нова вест“

На място полицаите установили голямо хладилно ремарке, във вътрешността на което била изградена оранжерия. В нея имало повече от 450 саксии със засадени наркотични растения в различен стадий на растеж – от 50 до 180 см. Импровизираната оранжерия била оборудвана с напоителна и климатична система, нагревателни лампи, регулатори на температурата, въздуховоди, вентилатори. Открити са и вещества, подпомагащи растежа на растенията.
На място са задържани Г.С. /32 г./ и М.Л. /27 г./, и двамата от Лозен, и по случая – образувано досъдебно производство. На иззетите растения са назначени експертизи. След доклад на събраните материали в Софийската районна прокуратура на Г.С. и М.Л. са повдигнати обвинения за престъпление по чл. 354 в от НК и са им наложени мерки за неотклонение „задържане под стража” за срок до 72 часа, впоследствие изменени в „парична гаранция“ и „подписка“.