Прахосмукачка или микровълнова? Какви други странни неща взимат хората за почивните дни?

48

Събирането на всички необходими принадлежности за почивка в малък куфар често е невъзможна мисия, особено за британците, чийто ваканционен багаж често включва необичайни вещи като седалки за тоалетни чинии и прахосмукачки, пише в. „Дейли експрес“, позовавайки се на резултатите от проучване, направено по поръчка на сайта за търговия с електроуреди AO.com.

Допитването разкрива, че след като натъпчат в куфара необходимите за ваканцията вещи – дрехи, бански костюми, плажни кърпи и тоалетни принадлежности, много поданици на Нейно Величество започват да търсят начини да „помъкнат“ със себе си и редица необичайни артикули. Въпросните принадлежности не са съществени за почивката им, но летовниците смятат, че без тях ще бъдат лишени от удобствата, с които са свикнали във всекидневието.

Данните от анкетата показват, че две трети от британците настояват да носят „удобствата си“ на почивка. В резултат на това се оказва, че един на всеки четирима жители на Острова опакова съществена част от покъщнината си всеки път, когато пътува в чужбина. Над 40 процента от участниците в допитването споделят, че не могат да функционират пълноценно, ако не носят със себе си въпросните вещи.

И докато носенето на храна е обяснимо, въпреки че продукти като чай, шоколад, бисквити и чипс могат да бъдат закупени навсякъде, мнозина едва ли ще проумеят защо британците мъкнат на почивка тежки принадлежности като ютии или радиоапарати. Част от участниците в допитването признават, че стигат още по-далече и взимат със себе си кафемашини, тостери, микровълнови фурни и прахосмукачки.

Вероятно най-необяснимото нещо, установено от проучването е, че част от британците задължително носят на почивка седалки за тоалетни чинии. „Удивително е да се установи до каква степен хората са свикнали с всекидневните си удобства и смятат, че не могат да живеят без тях, когато отсъстват от дома дори за кратко. В резултат на това изглежда сме се превърнали в нация от „уредохолици“, които просто не желаят да оставят у дома любимите си джаджи, дори когато са на почивка“, казва Линдзи Еванс от AO.com.

Източник: БТА