Мечка се вози 8 километра върху покрива на боклукчийски камион (ВИДЕО)

111

Гладна мечка вероятно е сметнала, че е ударила джакпота с пълен боклукчийски камион на нейно разположение, но едва ли е очаквала, че ще се вози близо осем километра върху покрива му, предаде Асошиейтед прес.

Необичайната случка се е разиграла в американския щат Ню Мексико. Говорителката на Горската служба на Санта Фе Джули Ан Оувъртън съобщава, че шофьорът на боклукчийския камион е подкарал возилото, без да има представа, че на покрива има космат пасажер.

Водачът е разбрал за присъствието на мечката едва когато животното е започнало да врещи. С вдигащия шум пътник върху покрива на камиона шофьорът е изминал близо осем километра, преди да стигне до място, където се е намирал противопожарен хеликоптер на Горската служба, и да намери начин да осигури път за бягство на животното.

Механикът на летателния апарат Еван Уелш, който е успял да заснеме мечката върху боклукчийския камион, споделя, че около 30 служители на Горската служба са се събрали на мястото, за да наблюдават разигралия се впоследствие спектакъл. След като някой е предложил идеята, шофьорът е позиционирал возилото на заден ход близо до дърво, предоставяйки по този начин път за бягство на животното. В крайна сметка акцията е завършила успешно – мечката се е прехвърлила на дървото и е останала вкопчена в него около час, преди да слезе и да избяга към близък каньон.

Източник: БТА