Братя Галеви стягат куфарите за олимпиадата в Рио де Жанейро

168

Обявените за издирване Братя Галеви са стегнали куфарите за олимпиадата в Рио де Жанейро. Те дори вече били пристигнали в Бразилия, но използвали времето до началото на игрите, за да разгледат страната.
Докато снимките и имената на Пламен Галев и Ангел Христов от години са закачени в страницата на Интерпол за търсене с червена бюлетина, но от тях официално няма и следа, в Дупница редовно се информират за местонахождението и живота им. Последната информация за Галеви дошла от техен близък, който след едномесечно отсъствие се върнал в града. По думите му той се видял с някогашните си работодатели в град в Северна Америка. Точната локация отказвал да сподели, но в медиите вече на няколко пъти се появиха съобщения, че двамата живеят в САЩ с променени самоличности, пише „България днес”.

От разказа му става ясно, че Галеви заминали на двуседмична ваканция за Бразилия. Желанието им било да се потопят в атмосферата на олимпиадата в Рио.
Галеви ще отделят най-много време за надпреварата по джудо, като интересът им към бойните изкуства датира още от времето, когато бяха барети в Специализирания отряд за борба с тероризма. Двамата са известни като отлични каратисти, но за тяхно съжаление този спорт може да влезе в олимпийската програма чак след четири години за игрите в Токио. Ще обърнат внимание и на стрелбата, където квалификациите започват в събота.
Изобщо от времето, когато са командоси, Галеви запазват голяма любов към спорта и изобщо здравословния начин на живот. Никога не са пили или пушили, а сутрин редовно правели джогинг около имението си в дупнишкото село Ресилово.

„Само Гелето в изключителни случаи запалваше по някоя пура. Постоянно спортуваха и обикаляха планините. Отделно от това много внимаваха какво ядат и затова имението им в Ресилово редовно се зареждаше само с екологично чисти храни“, обяснява техен близък.

До мегашоуто с полуголи танцьорки по самба, с което ще бъде открита олимпиадата, Галеви решили да се впуснат в приключение на водопадите Игуасу, разположени на границата между Бразилия и Аржентина. Полетът им от Рио до Националния парк бил планиран за вчера, но човекът им в Дупница не знаел дали са заминали, тъй като от България избягвал да се чува с тях. Галеви обаче смятали освен стотиците малки и големи водопади там да разгледат и Птичия парк, известен с хилядите видове пернати, които живеят в него. На Игуасу щели да си вдигнат адреналина с Макуко сафари, при което с моторна лодка да стигнат до самите падове на основния водопад, както и да полетят над него с хеликоптер.

След пътуването до Игуасу Галеви щели да се върнат в Рио точно преди откриването. Нямало обаче да останат за цялото време на олимпиадата, тъй като заради бизнес дела им се налагало да напуснат южноамериканската страна по-рано.

Източник: blitz.bg