Чаша вино или друг алкохол може да помогне за щастлив семеен живот

22
blank

Възрастните двойки, които са живели под един покрив над 30 години, са по-щастливи и стабилни, когато се напиват заедно, установи проучване, цитирано от в. „Метро“.

Изследването обхванало 4864 женени двойки на възраст над 50 години. От него проличало, че когато партньорите заедно консумират алкохол, дори и в големи количества, те са по-щастливи и имат по-устойчив брак.

А когато само единият от тях пиел, а другият се въздържал, чувството на неудовлетвореност от брака било значително по-голямо.

В изследването участниците трябвало да попълнят въпросници и да уточнят колко алкохол пият седмично и колко на едно сядане на маса. Станало видно, че най-важното в случая било дали консумацията е била споделена или не. Когато пиели заедно, дори и при злоупотреба, двойките се чувствали значително по-щастливи от останалите.

Но проучването установило, че същото ниво на щастие било постигано и от двойки, които изобщо не близвали алкохол.

Което идва да покаже, че щастието в семейството настъпва или ако партньорите са абсолютни трезвеници, или ако се черпят или понякога се напиват заедно. Важното е да има синхрон в двойката.

Източник: БТА