Изнасилиха туристка и я компенсираха с масаж и маникюр

70

Травматизираната Джорджина Мортимър разказва пред „The Sun“ как е била изнасилена по време на Карибската си ваканция, а след това от туристическата фирма й предложили като компенсация маникюр и масаж.

Британската докторка резервирала „мечтаната почивка“ до остров Света Луиза с компанията „Girls for Sails“ – който организира турове само за жени, но въпреки това била нападната във вилата си само часове след пристигането си на острова съобщи blitz.bg.

Сега 45-годишната жена, майка на две деца, ще съди компанията и собственика на вилата. Тя разказва пред британския таблоид: „Събуди се и бях душена и изнасилена от абсолютно непознат мъж. Бях ужасена. Наистина мислех, че ще умра. Нарочно взех почивка само с жени, мислех, че така е по-сигурно. шокирана съм от това, което се случи и ще направя всичко, за да не пострада и друга жена. Шокирана съм и от реакцията на компанията, която промотира, че поощрява жените да пътуват сами, а след това се отнася с жертва на изнасилване абсолютно обидно. Бях отвратена, когато ми предложиха масаж и маникюр като компенсация. Когато се оплаках отново, ми върнаха парите. Предложиха ми също така няколко допълнителни дни, което само засили кошмара, който преживях.“

Вече у дома, докторката научила, че на същия остров съвсем наскоро е имало още няколко изнасилвания, като едното е било в съседна на нейната вила. Само през миналата година случаите били 60 – и това за остров с дължина 30 и широчина 17 километра. Джорджина е решила да не остави нещата така и в никакъв случай не възнамерява да се възползва от масажа и маникюра.