Наситените мазнини в маслото, маста и червеното месо повишават риска от ранна смърт, но заместването им с мазнини от зехтин може да осигури значителни здравни ползи, потвърждава тридесетгодишно проучване, предаде AFP. В изследването са участвали над 120 000 души, то е публикувано в Списанието на Американската медицинска асоциация (JAMA).
„Имаше широко разпространено заблуждение в общността на биомедиците и обществеността през последните няколко години за здравните последствия от определени видове мазнини в храните“, казва Дон Уан, докторант в Харвард. „Това проучване документира важните ползи от ненаситените мазнини, особено когато заместват наситените и транс-мазнините“, допълва той.
Сред най-важните открития в проучването са, че при хората консумиращи повече наситени и транс-мазнини имат повишени нива на смъртност, отколкото при консумиращите същия брой калории от въглехидрати.
Празнуването на Деня на Майката може да се проведе по много различни начини, но е…
Суитшъртите са толкова удобни и универсални дрехи, че може би ще искате да имате няколко…
Развитието на дигиталния свят бележи промени в редица аспекти от живота на хората и предоставя…
Маркучите за въздух са важен компонент, който има множество индустриални и домашни приложения. Те са…
Като родители ние винаги искаме най-доброто за нашите деца, особено когато става въпрос за тяхното…
Наемането на автомобил за кратко пътуване предлага редица ползи, особено когато разполагаме с ограничено време,…
Leave a Comment