В Лондон откриват бар само с различни видове вода

120

Скоро в Лондон ще бъде открит първият за страната H2O бар – заведение, в което ще се поднася само вода. То ще се намира на Oxford Street и се очаква да бъде с изискван интериор и интересни предложения, доколкото е възможно, пише „Индипендънт“.

Барове, предлагащи единствено вода, вече има в САЩ. Барът в Лондон ще следва примера на американските и точно като тях ще предлага цяло меню с вода от различни краища на света. Там ще има и специализирани консултанти, които ще дават подробности на посетителите за различните „сортове“ вода – т. нар. „водни сомелиери“.

Новият H2O бар ще наподобява този, открит през 2013 година в Лос Анджелис – Ray’s Stark Bar. Там менюто съдържа общо 20 напитки, включително и Калифорнийска вода за 14 долара (12.40 британски лири).

Водещ „воден сомелиер“ от Германия споделя пред британското издание Sunday Times: „Водата има вкус! Защо пък да не създадем цяло меню само с вода?“

Модата за подобни барове обхваща очевидно все повече държави. Нишо чудно и в България да се появи подобно място – у нас поне засега има достатъчно много разновидности на минерални, изворни и трапезни води.