Притеснени майки твърдят, че маскирани полицаи са нахлули в училището

48

Напрежение има от няколко дни в курортния град Хисар. На Велики Четвъртък полицаи от Специализирани полицейски сили в Пловдив, част от които били маскирани, цъфнали пред най-голямото училище в общината СОУ „Христо Смирненски”.Малко преди това в двора на школото бил арестуван Младен в момент на наркосделка, съобщи: „БЛИЦ“.

Момчето е от Хисар, преди 4 години завършило същото училище, стар познайник на ченетата. Младен е бил закопчан за наркотици. От полицията съобщиха, че той вече е осъден по бързото производства на 1 година условно с 3 години изпитателен срок. В същия момент цивилни полицаи влезли в 11 клас и извели ученик от там. Разпитали го, после детето се върнало в училище.

Предполага се, че то било отведено на разпит, защото се е познавало с наркодилъра. Според учители обаче единадесетокласникът не е замесен в наркоразпространението. Същото съобщиха от пловдивската полиция.

Притеснени майки, които твърдят, че маскирани полицаи са нахлули в училището и са стресирали децата. Проверка  показа, че това не е вярно. Полицаите са били цивилни, не са нахлули, както твърдят родителите, а съвсем културно са отвели и после върнали момчето, което било разпитвано като свидетел, но не била установена съпричастност към наркосделка или контакт по тази линия с Младен.

Майките твърдят още, че никой не им дава точна и пълна информация какво се случва. Тече следствие, резултатите от него ще бъдат оповестени когато то приключи, казаха от полицията и отрекоха каквато и да е задкулисна ситуация по този случай.