Новата реклама с рап на китайската армия: Само искам заповед да убивам! (ВИДЕО)

64

„Боиш ли се? Не! Страх ли те е? Не! Само искам заповед да убивам, убивам, убивам!“ Това се казва в новия видеоклип, с който Китайската народна армия набира желаещи да служат в редиците ѝ, разказва Би Би Си, цитирани от „24часа“.

Филмчето е динамично и под звуците на рап бързо се сменят екшън кадри и червени знамена.

Основният въпрос е „Войни може да избухнат по всяко време. Готов ли си?“, а посланието се изписва на екрана: „Винаги мисли за задачата, врагът винаги да е пред очите ти.“

Кореспондентът на Би Би Си обяснява от китайската столица, че и преди армията е влагала солидни средства за реклама и видео за набиране на войници и офицери, но този път съвсем явно е направено усилие службата да изглежда „яко“.

Може в реалността на казармата нещата да изглеждат монотонно и скучно, но в клипа КНА „продава“ работата с авангардни технологии, борба на снайперисти с терористи, кунгфу, патриоти срещу враговете на Китай, танкове, бойни самолети.

В социалните мрежи видеото е подложено на одобрение и присмех, а в следващите месеци ще се разбере дали е постигнало търсения ефект.

За нуждите на курсантския корпус се търсят младежи, „които и с куршум в гърдите ще довършат мисията, изсечена в сърцата ни“ и които „могат да се сражават, да побеждават и да се отдадат на повелите на Комунистическата партия за защита достойнството на нашата страна“.