Хороскоп за Великден: Четири от зодиите с най-положителните дни

44

29 и 30 април, както и 1 май са най-положителни дни за представителите на знаците Овен, Близнаци, Везни и Стрелец. На 30 април Луната е в хармоничен аспект с Марс, а по-късно и със Сатурн в Стрелец (фиг. 1), които допълнително ще ви зареждат с енергия, емоционален и физически ще сте балансирани, с добра концентрация и настроение. 29 и 30 април, а също и 1 май са по-неблагоприятни дни за родените под знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и за Рак, Дева, Козирог и Риби. Вашата енергия и емоционалност са по-нестабилни и променливи. При Луна във Водолей някои хора са склонни към крайности, повишено нервно напрежение и упоритост, което в рискови ситуации може да ги извади от равновесие и да си създадат неприятности.

На 30 април в 06:29 часа Луната е във фаза Последна четвърт (фиг. 1). От астрологична гледна точка двете светила Слънцето и Луната са в предизвикателен / дисхармоничен аспект квадратура (ъгъл от 90 градуса между планетите), което може да предизвика както емоционален дисбаланс, така и дисбаланс в работата на органите и системите в организма при някои хора, особено при болни и възрастни. Уязвими са кръвообращението и нервната система. На този ден и Венера, планетата на любовта и хармонията, навлиза в знака Телец, където тя ще бъде до 24 май включително и ще се чувства „в свои води“. Венера в Телец ще се отрази най-благотворно през този период в интимните и бизнес партньорските взаимоотношения, както и в материално отношение, за родените под знаците и с Венера в Телец, Рак, Скорпион и Козирог. Единствено хора с твърде дисхармонично аспектирана Венера в Телец, както и родените под знаците и с Венера в Лъв, Скорпион и Водолей този период може да бъде по-напрегнат както в интимните връзки, така и в бизнес партньорствата или във финансовите дела. Това са сферите, в които трябва да бъдете по-внимателни между 30 април и 24 май.

На 30 април срещу 1 май Луната във Водолей е в неблагоприятен аспект с Меркурий, който може да създаде предпоставка за транспортни инциденти в нощните часове, като по-уязвими са родените през третата декада и особено тийнейджърите измежду знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, поради което не им препоръчвам пътувания през нощта, ако не е наложително. Но ако е наложително, да бъдат по-внимателни зад волана и да шофират отпочинали и в трезво състояние. А от 05:56 до 17:33 часа на 1 май Луната е „без курс“. На този ден не е подходящо да се започват нови дейности, поне не до 17:33 часа, да се взимат важни за бъдещето решения и да се предприемат рисковани действия. Благоприятният аспект на Слънцето с Нептун ще внася романтична нотка, ще ни изпълват с вдъхновение и желание за активна почивка. Някои хора могат да се чувстват по-сънливи и отпуснати, което е типично Нептуново проявление. В 17:34 часа Луната преминава във водния знак Риби. Планетата Нептун, управител на знака, ще ни настрои допълнително на творческа и романтична вълна. Вечерните часове са благоприятни за интимни срещи, за творците и особено за работещите в сферата на музиката, киното и телевизията. Вниманието ни трябва да е насочено към предпазване от измами, кражби, злоупотреба с алкохол или опиати. Храната трябва да е с понижено съдържание на мазнини и да е прясно приготвена. Нептун и Риби създават опасност за хранителни, алкохолни или медикаментозни интоксикации, както и за инциденти с кораби, замърсявания и самоубийства, поради повишената чувствителност при хора с подобни предразположения. Луната в Риби във вечерните часове е по-неблагоприятно разположена за родените през първа декада на Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, които трябва да бъдат и по-предпазливи.

Времето – очаквам да бъде променливо, в някои райони ветровито и по-облачно, а в други с разкъсана облачност и прокрадващо се слънце зад облаците. На 30 април и през нощта срещу 1 май може да има валежи от дъжд, но краткотрайни. Променливо време и не особено високи температури очаквам като цяло през следващата една седмица.

Автор: Марги Паскалева