5 уникални идеи за великденски яйца

314

С наближаването на един от най-светлите християнски празници – Великден, идва и време за обичая боядисване на яйца, който трябва да е забавен и да носи радост на цялото семейство. Вижте как няколко иновативни техники за боядисване на яйца могат да направят традицията още по-весела и с тяхна помощ да посрещнете празника с красиви и различни яйца, които ще впечатлят близките ви и всички около вас.

1.Цветно тиксо за цветни линии.

Ще започнем с цветното тиксо, което е много подходящо за украса. Трябват ви няколко цвята от него, като ви препоръчваме ярки или неонови цветове. С помощта на линийка и молив отрежете много тънки линии, с които да облепите яйцата си. Резултатът е много оригинален и цветен.

1242628_500_

2. Салфетки на цветя или кухненска хартия с флорални мотиви.

За тази цел ще ви трябва малка остра ножичка, с която да изрежете щампата с цветенца от салфетките и лепило, с което да я залепите. Изберете бели салфетки с ясно изрисувани цветя, които да паснат добре на яйцата ви. Хубаво е да са по-малки, за да можете да залепите няколко на едно яйце. Така ще получите страхотна слънчева и пролетна украса.

1242625_500_

1242607_500_

3. Семена и макарони.

Благодарение на семената боб, леща, ориз, както и на по-малките макарони, можете да превърнете яйцата си в истинско произведение на изкуството. За целта ще ви трябва лепило, с което да ги залепите и разбира се, доста търпение и голяма доза творчество.

1242630_500_

1242613_500_

4. Вода и лак за нокти.

Ако ви допада мраморният ефект и чудатите форми по яйцата, този метод на боядисване определено ще ви хареса. За него ви трябват само няколко цветни лака за нокти и купичка с вода:

5. Пяна за бръснене.

Ето и една интересна идея за господата, които могат да вложат малко лично творчество, използвайки пяната си за бръснене: