ВНИМАНИЕ! Продават ни фалшива гражданска отговорност! Ето и схемата

97

Целогодишна застраховка „Гражданска отговорност“ може да се спазари на цена от 50 лева и идва да пристигне по куриер, пише Телеграф.
Тази услуга са предлагали четирима обвиняеми, занимавали се с избаротването и пласирането на фалшиви полици, годишни технически прегледи и зелени карти. Настоящият брокер Калоян от Русе е заподозрян като човека, който изработвал ментетата и ги разпращал с мулета в страната да ги пласират.

Той разполагал и със софтуер за попълване на бланките за технически прегледи, които после печатал на лазерен принтер. Част от документите били намерени в дома и мерцедеса му.

От услугите му се възползвали румънци, каращи колите си с български регистрации, както и наши сънародници. Цената се определяла според автомобила.

Ако колата е нова и полицата струва 300 лева, му я продавали четири-пет пъти по-евтино. Клиентът получавал картонче и стикер за стъклото, които само си попълвал и дупчел според това кога иска да му е валидна застраховката.

Обикновено никой не се усъмнявал, че полицата е фалшива и схемата работела още от началото на 2015 година. Антимафиоти от Русе обаче разбили схемата и арестували 9 души.