Доналд Тръмп с уникално изказване: Мога да купя изборите, ако искам

21

Ако има игра „купи изборите“, аз без съмнение ще съм победител в нея, заяви кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп. Представителят на Републиканската партия счита, че избирателната система в страната е порочна и дава възможност за нечестни сделки, стига да иска.

Това признание Тръм е направил в сряда вечерта пред свои съратници в Индианополис, предава тв АВС. Той посочил, че някои негови съперници опитвали да прилагат нечестни методи. Те изпращали делегати на почивки в различни курорти по света, като дори им плащали и самолетните билети; осигурявали им преспиване в хотели; устройвали им вечери. Тръмп допълни, че ако така трябва да се води борбата, той ще е безспорният победител, предаде Блиц.

Доналд Тръмп води в надпреварата за кандидат на Републиканската партия на изборите, които ще се проведат на 8 ноември в Щатите. Във вторник политикът удържа уверена победа на първичните избори в родния му щат Ню Йорк, където събра гласовете на 89 делегати. До този момент Тръмп има 845 гласа, а основният му съперник сенаторът от щата Тексас – Тед Круз – 543.