Защо убиец се крил в къща на тъщата?

43

Овъгленото тяло на беглеца от правосъдието бе открит в циганския квартал „Факултето“ преди ден. Предполага се, че Петър сам е сложил край на живота си. Новината за зловещата находка бързо стигна до съседите от блока в „Надежда“, в който таксиджията е живял повече от 14 години с Елена и дъщеря им. По думите на комшиите клетвите на тъщата Павлина са застигнали убиеца на дъщеря й. Те разказват, че съкрушената майка изрекла тежки думи срещу зет си: „Дано гори в ада този изедник. Зачерни ми къщата!“
Според близки до почерненото семейство Петър избрал за скривалище къщата на бившата си тъща, защото тя рядко ходела там. Той самият не бил стъпвал в махалата повече от десет години. Съседи не го били виждали във „Факултето“, откакто се развел с първата си жена, от която има дъщеря и внуци. Собственицата на имота не се прибирала в дома си през последните три дни и не е знаела, че Стефанов се намира там.
Наблизо в квартала живеел и негов приятел таксиджия, на който разчитал за помощ, в случай че ченгетата надушат следите му, обясняват комшии на убитата Елена. Полицаите откриват овъгления труп на издирвания Петър, след като жена подава сигнал за зловещата находка. Основната версия на ченгетата е, че таксиджията сам е сложил край на живота си, като се е запалил. Издъхнал е от получените при огъня жестоки травми.
„В шок сме!“, сподели единствено пред „България Днес“, зетят на мъртвия – Александър, който е женен за дъщерята на таксиджията от предишен брак. Именно първата съпруга на Петър е била извикана от ченгетата, за да разпознае овъгления труп.
Веднага след като Петър изчезна, от полицията обявиха, че той най-вероятно се е самоубил. Повод за тази версия бе поведението на издирвания след убийството на Елена. Той опита да сложи край на живота си, след като закла жена си в семейното им жилище в квартал „Надежда“. Малко след това Петър се натресе с таксито си в седем паркирани автомобила в столичния жк „Люлин“. Преди да насочи колата си към тях, той се полял с нафта. Надявал се при удара в колите горивото да се възпламени и да последва експлозия, която ще го убие. Планът му обаче не сработва. Взрив не избухва, а при сблъсъка са ранени бременна жена и дете, както и самият таксиджия. Той бе откаран в болница, но избяга и бе обявен за издирване.
Макар още тогава от МВР да обявиха, че таксиджията най-вероятно е сложил край на живота си. Въпрос на време било тялото му да бъде намерено. Оказа се, че беглецът е бил жив и се е крил цяла седмица в циганската махала, преди да се запали.
Зетят на таксиджията зави тогава, че не вярва тъстът му да посегне на живота си. „Той не е такъв човек. От десет години съм женен за дъщеря му, лошо от Петър не съм видял. Добър човек е“, бе категоричен Александър. Семейството все още не знае кога трупът ще бъде освободен от Съдебна медицина.

Прекратяват делото

Разследването за убийството на Елена ще бъде прекратено, след като заподозреният за клането Петър Стефанов е мъртъв. Очаква се това да стане, след като бъдат изготвени експертизите за категорично установяване самоличността на овъгления труп.
Любопитен факт е, че таксиджията е издържал психотест броени месеци преди да убие майката на детето си и сам да сложи край на живота си.