Нов кошмар в небето, шестима пътници в болница

36

Самолет на авиокомпанията Thai Airways попада в толкова силна турбуленция, че шестима пътници влизат в болница, а снимки от кабината показват пълен хаос и покрити с кръв седалки, пише profit.bg.

Петима членове на кабинния екипаж също са ранени, когато полетът от Джакарта до Банкок попада в зона на турбулентност над Сингапур в понеделник.

На борда на Boeing 777 има 72 пътници и 12 членове на екипажа. Най-сериозно е ранен пътник, който е без предпазен колан и излита във въздуха, в резултат на което удря главата си. Седалката, на която седи, е покрита с петна от кръв. Според пътници, които пътуват редовно по маршрута, обикновено в тези райони няма турбуленция. Екипажът също не я е очаквал, тъй като не са предупредили пасажерите да поставят коланите си. Вижте още: Кое е най-безопасното място в самолета?

Thai Airways публикува изявление на своята Facebook страница в понеделник, потвърждаващо броя на ранените. Компанията се извинява на пътниците, които са участвали в инцидента и е платила медицинските им разноски. Според авиационните експерти, въпреки че турбуленцията е неприятна за екипажа и пътниците, до момента в историята на самолетната индустрия не е регистрирана нито една катастрофа, свързана с нея. Съвременните самолети пък са така проектирани, че да издържат на турбуленция със сила, способна да откъсне дори крилото на машината.