Арестуваха жена заради труп на възрастен мъж увит в одеало и овързан с тиксо

39

Полицията в София задържа жена във връзка със смъртта на 68-годишен мъж в столичния квартал Люлин. Тепърва ще се изяснява дали в случая става дума за упражнено насилие във връзка с подялба на наследството му, съобщава ПИК.

Полицията в София е била извикана по сигнал за тяло, открито в храсти край блок 231 в столичният квартал Люлин. При огледа е станало ясно, че починалият е увит в одеало и завързан с тиксо. Малко по-късно полицаите разбират, че става дума за 68-годишен мъж, който преди време е преживял инсулт. От тогава, след като е бил изписан от болница, за него се е грижела жена, с която той е живеел на семейни начала.

Според криминалистите човекът е починал преди дни. Тогава задържаната, която вместо да уведоми по надлежен ред близките му и съответните държавни органи, е увила тялото и го е изоставила близо до блока в столичния квартал. Поради тази причина тя е била арестувана.

Предстои и аутопсия на тялото, която трябва да докаже дали възрастният човек е починал от естествена смърт или стават дума за убийство