Кървав инцидент в благоевградска дискотека (СНИМКА 18+)

54

24-годишният К.И. от Благоевград е с жестоко разрязано лице след удар с бутилка по главата. Сериозният разрез е по цялото лице, от челото до шията. По спешност той е приет в хирургия на благоевградската болница, съобщава struma.bg.

Екшънът се разиграл около 03,00 часа миналата нощ в заведение в центъра на Благоевград. Благоевградчанинът бил в дискотеката заедно със своя приятел Б.П. Двамата седели на маса в ъгъл на заведението, танцували и се веселили. Станали от масата и когато се върнали, К.И. забелязал, че непознат седи на неговия стол, на който било и коженото му яке. На масата била и бутилката му с бира.

lice-muj (Small)
Снимка: struma.bg

Младежът учтиво помолил непознатия да му освободи стола, а нападателят отговорил на английски език, че не разбира. Последвал разговор на английски език, при което съвсем неочаквано чужденецът агресивно посегнал към бутилка и я ударил със сила по главата на момчето. От силния и неочакван удар пострадалият паднал на пода.

Докато се съвземе и изправи, нападателят, който бил с още двама чужденци, си тръгнал необезпокояван. С окървавена глава и наранявания по тялото пострадалият младеж е приет в спешно отделение. Той пристигнал там, придружаван от приятеля си. След стабилизиране на състоянието му е хоспитализиран в хирургично отделение.

Сигнал за инцидента е подаден своевременно в полицията. От ОД на МВР – Благоевград съобщиха, че в 03,30 часа от спешно отделение на МБАЛ – Благоевград са информирани за приет младеж, който е ударен по главата при сбиване, а нападателите са избягали. Служители на Първо РУП – Благоевград пристигнали на място през нощта в болницата, вчера пострадалият е разпитан и от болничното легло. Предполага се, че нападателите са студенти, които се обучават в Благоевград.

„Касае се за нараняване, при което са засегнати лицето и шията на пациента”, каза началникът на хирургично отделение д-р Д. Димитров. Той поясни, че порезната рана е повърхностна, имал е късмет, нанесена е на изключително опасно място, при по-дълбоко проникване е съществувала реална опасност от засягане на огромни кръвоносни съдове. „Пациентът остава за лечение в хирургия под активно лекарско наблюдение, провеждаме антибиотична терапия, тъй като има риск от усложнения”, поясни д-р Димитров.

За коментар по случая потърсихме пострадалия младеж, който категорично отказа, очаква компетентите органи да си свършат работата.

Разследването по случая продължава. Полицията все още изяснява обстоятелствата, нападателите се издирват.