Пребитият проф. Стефан Станчев e в много тежко състояние и е загубил лявото си око

25

Състоянието на пребития вчера професор от болница „Света Анна” Стефан Станчев остава критично, на апаратна вентилация и в медикаментозна кома.

Той е претърпял тежка черепно-мозъчна травма с фрактури на лицевите и черепните кости и с мозъчен оток.

Днес колегите му в болница „Света Анна“ ще се опитат да го събудят.

„Ще бъде направена оценка на цялостния му статус. За жалост според колегите офталмолози тоя няма да може да вижда с едното око. Това е доста тежка психологична травма и ще има и работа с психолог. Следващите часове ще покажат накъде ще се развива възстановяването на колегата”, обясни д-р Димитър Николаков, началник на реанимацията на „Света Анна“.

Според друг друг колега професора – д-р Пламен Колоков, може боят да е дело на някой пациент, недоволен от нещо.

„Това е умишлено, но не е от колега.Най-вероятно в практиката нещо се е получило. Работим с тежко болни и не всеки край е положителен.Той не е имал други случаи на бой. Имаше само едно спречкване за кучето преди години – това беше”, каза той.

Тримата биячи на професор Станчев са били наети от трето лице и тяхната работа е била само да сплашат човека, но са се престарали, твърдят източници на БНТ.

58-годишният мъж бе нападнат рано тази сутрин в столичния квартал „Бели брези”, докато разхождал кучето си. Нападателите са били трима, маскирани. Не е ясно какъв е мотивът на престъплението, предполага се грабеж или нападение за лично отмъщение.