ТИР разля стотици литри нафта по бул. „Симеон Велики“

58

Товарен автомобил спука резервоар и разля стотици литри дизелово гориво в Шумен. Инцидентът стана малко преди обяд на бул. „Симеон Велики“, в платното в посока от кв. „Тракия към пазара, в близост до Спортен комплекс „Плиска“.

tir3

Камионът „Рено“, с пловдивска регистрация е излизал от паркинга на близкия хипермаркет, когато ненадейно се е качил на тротоара и в следствие на удара с бордюра левият му резервоар се е спукал на две места. За секунди пътното платно е било залято с нафта, разказаха очевидци. Камионът спрял на около 50 метра надолу по булеварда. За щастие до по-сериозен инцидент не се е стигнало.

Шофьорът на камиона разказа, че друг автомобил, движещ се пред него, му е попречил да вземе десния завой по най-добрия начин и за това се е ударил в бордюра. В опит да спаси малкото останала в резервоара нафта, той постави няколко пластмасови туби под мястото, от където изтичаше горивото.

tir

На мястото, след подаден сигнал на тел. 112, веднага са се отзовали екипи на полицията и пожарната. Пътното платно бе обработено с пясък и след това почистено. Красимир Косев от Община Шумне подчерта, че не е допуснато нафтата да попадне в канализационните шахти, което е предотвратило евентуално замърсяване на отпадните води.

На мястото бе извършен оглед, работата по случая продължава.