Джихадистите организирали търгове за секс-робини

144

Преди да бъде изтласкана от Палмира Ислямска държава е организирала своеобразен пазар за секс-робини в града. Това показват документи, намерени след превземането на града от Сирийската армия, съобщава The Mirror.

В документите е имало задължително изискване писмено да се уведомява командирът, ако някой от бойците му иска да участва в търг за секс-робини. Такова участие е било забранено без разрешение.

Според документите, самите търгове били с тайно наддаване, като участниците предлагали сумите в запечатани пликове. Печелел кандидатът, който е дал най-висока цена.

Преди време войници от спецчастите на САЩ се сдобиха с друг документ, регламентиращ общуването на терористите от Ислямска държава с робините. Фетвата се разпространявала от богослови на групировката. В  нея се забранявали сексуални контакти с жени-роднини. а също баща и син не можело да спят с една и съща робиня.

Според данни на ООН изнасилените от Ислямска държава жени са няколко хиляди, като някой от тях били 12-годишни момичета.

Междувременно СNN разпространи кадри как терористите от Ислямска държава братята Салах и Ибрахим Абдеслам се забавляват с разюздани блондинки. Видеото е заснето 8 месеца преди смъртоносните атаки в Париж. 

Братята са на рап концерт, по-възрастният пуши цигара и флиртува с млада жена. До него танцува и брат му.

Кадрите са записани и разпространени от техни приятели, които ги описват като бохеми.

Салах Абдеслам беше задържан на 18 март в Брюксел. Той е смятан за организатор и дори „основен мозък” на атентатите в Париж.