Блъснаха три годишно дете на пътя

23

Три годишно дете пострада при катастрофа в Пловдив. Около 16:00 часа вчера на телефон 112 постъпило съобщение, че при пресичане на ул. “Калина” 3-годишно момченце било ударено от товарен автомобил “Ивеко”. Алкохолната проба на 64-годишният шофьор от Пловдив е отрицателна, съобщава dcnews.bg. След медицински прегледи детето е освободено за домашно лечение с контузен крак.

По-рано същия ден, около 10:00 часа на бул. “Марица” 88-годишен мъж бил ударен докато пресича на пешеходна пътека от таксиметров автомобил “КИА” с 36-годишен водач с инициали Я.А. Алкохолната проба на шофьора е отрицателна. Възрастният мъж е приет за лечение в болница и по данни на лекарите няма опасност за живота.

Минути след 15:00 часа, на бул. “Никола Вапцаров” лек автомобил “Мерцедес”, управляван от 35-годишен пловдивчанин с инициали Н.В., отнел предимството и блъснал 33-годишен пешеходец. Няма наличие за употреба на алкохол от страна на 35-годишният водач. Пострадалият пешеходец е оставен за наблюдение в здравно заведение.

Случаите са отработени от служители на сектор “Пътна полиция”.