Седмичен хороскоп за периода 21-27 Март

37

Приветстваме всички с настъпването на астрономическата пролет!

От астрологична гледна точка, това е свързано с преминаването на Слънцето в сектора на Овен, който буквално ще събуди жаждата ни за живот, ще ни зареди с енергия и ентусиазъм, който всички ще усетят- все едно настъпва едно ново начало, през което могат да прорастват всички желания и инициативи, пробудени от индивидуалното Его, а и потенциал /символизирани от Слънцето/.

Във вторник Меркурий също ще премине в този сектор и допълнително ще разгори силни, огнени страсти и желания. Мисленето ни и начинът, по който възприемаме заобикалящата ни действителност се променят рязко, нараства самоувереността, съобразителността, склонността да се спори аргументирано, а на хоризонта се очертават нови възможности, които можем да видим по-ясно и с усет за успехи, надежда- в конкретна цел или един по-общ смисъл.

Вътрешните колебания, които властваха над психиката ни до скоро се заместват сега от повече решителност, честолюбие, борбеност и пробивност, а при по-темпераментните личности- направо агресивност и преследване на целите до краен предел, дори и с цената на големи рискове, но водещи до победен край.

Ако по правило сте лидер, който не се спира пред трудности и има „огнен” темперамент, то- настоящият период ще се превърне в своеобразен бърз старт за бъдещото развитие.

Ако сте по-слаба и емоционална личност, тогава може да изпитате нервно напрежение, което пак може да е повод спонтанно да отстоите правата и мнението си.

Но при всички случаи- седмицата може да се окачестви като „пробуждаща”, зареждаща и възстановяваща психичните и физическите ни сили. И колкото сте по-дейни, толкова повече възможности ще се разкриват пред вас. А дори и да не искате- пак няма да можете да останете извън водовъртежа на някакви нови събития, така че се пригответе да се „борите” или поне си пригответе „защитен шлем”-образно казано.

А, любовта, парите…те пак са останали някъде там…и все още изгубени в мъгляви обстоятелства. Вероятността да изгубим едното или двете е все още много голяма, особено в дните от сряда до петък, така че внимавайте, оставете бурята да отмине и едва следващата седмица изберете посоката. Загуба на чувства или друго ценно през настоящия период- в повечето случаи ще е безвъзвратно, имайте го предвид и внимавайте- какво искате, какво предприемате и желаете…

Искрено ви желая ново и позитивно начало, което да разцъфти в душите и живота ви! Но за целта- „посадете семенцата, полейте ги, стоплете ги”- много подходящо време за това….

И накрая един въпрос впечатлил Ст. Джобс: „Ако днес беше последният ден от живота ми, щях ли да направя това, което се каня да направя сега?“.

 

Овен – Слънцето и Меркурий навлизат във вашия зодиакален сектор и вие ще го почувствате подобно на събуждане от дълъг и зимен сън. Все едно- мислите ви се проясняват и/или буквално ви се изясняват сложни ситуации ескалирали в близкото минало, нараства самоувереността ви, пробивността ви и склонността- да спорите аргументирано, да отстоявате себе си и да налагате мнението си…

През следващите няколко седмици трудно някой или нещо ще застане на пътя ви към успехите. Освен това е хубаво да се припомни, че докато Слънцето е в Овен, вие градите нова енергийна програма, която ще прораства през цялата  година и според вашите действия, активност и желания. А какви са вашите дълбоко заложени копнежи и мечти- все още е сложно да се каже, така че внимавайте да не объркате посоката. В оптимален вариант- преосмисляте всичко ценно за вас- от близки хора и връзки до чисто финансови ресурси и тяхното придобиване, задържане, които в последно време са под въпрос или над тях тегне хаос и объркване. Помислете какво наистина искате, но без резки движения и необмислени, прибързани ходове, особено в сряда, четвъртък и петък, защото зададените тенденции ще са трудно отменяеми.

Понеделник и вторник са много динамични, натоварени, но и резултатни. През последните дни на седмицата ви владеят силни страсти и предстоят ярки, запомнящи се емоционални преживявания.

 

Телец – Слънцето и Меркурий преминават в Овен- за вас това бележи приключването на един годишен житейски цикъл, който по един естествен начин ви подтиква към равносметки и анализи- какво препятства развитието ви и трябва да го оставите зад гърба си, а на какво можете да разчитате. През настоящия период и двата варианта ще ви се предоставят по особено ярък начин, като задължително ще появят и някакви алтернативи на хоризонта, при условие, че нещо е на път да си отиде от живота ви, ако не реално, то на емоционално ниво.

Вероятно повечето от вас ще се почувстват, че се намират на своеобразен житейски кръстопът, а посоката ще могат да изберат според „знаците”, които ще им дават звездите или Съдбата. Не пренебрегвайте и вътрешния си глас, не насилвайте нещата, оставете ги да следват своя естествен ход.

В понеделник и вторник сте практични, притежавате и доза късмет, така че обстоятелствата са във ваша полза. В сряда, четвъртък и петък ежедневието е натоварено с доста ангажименти, не са изключени и изненади, планувайте на момента, за да можете да реагирате. Но дните са и резултатни, действията ви се ценят по достойнство и намират подкрепа от когото и когато трябва. В събота и неделя- можете да изгладите евентуални недоразумения с вашия партньор или пък да преживеете романтични, приятни мигове.

 

Близнаци – По различни поводи ви се налага да се доказвате повече от обикновено сред приятели, колеги и партньори, да отстоявате позициите или мнението си. Това е ключов период за вашия авторитет сред другите и можете да се превъртите на друго и по-високо ниво, да заемете лидерски позиции, но при условие, че се възползвате от подкрепата на по-агресивни и инициативни личности, които да са ви много нужна и полезна енергийна, морална, че и чисто финансова подкрепа.

Периодът продължава да е много важен за вашия имидж и социален статус- променят се изискванията към вас, начинът по който ви възприемат околните, проверява се лоялността и здравината във връзките ви /лични или делови/…Така че е целесъобразно да сте много внимателни в посоката, която ще изберете и тенденциите, които ще зададете, защото после ще прорастват дълго- да кажем до есента и с пик от събития, вид развръзки в края на април и юни.

В понеделник и вторник се раздвоявате между различни въпроси и приоритети- може да изпитвате вътрешен дискомфорт, който обаче да доведе до вид прозрения и проясняване  на сложни казуси. В сряда, четвъртък и петък „летите” към своите цели и можете да получите подходяща поддръжка за тях. Дните носят и изненади ,така че внимавайте за подробностите, разбирате на кого можете да разчитате, съответно-не. В събота и неделя „почивате активно”, дните ви носят силни емоции, но и удовлетворение.

 

Рак – Настъпва един много важен период за вас, когато се определят вашите социални позиции- на работното място или пък в партньорските ви отношения. Вие сте енергични, целеустремени и много пробивни. Склонни сте да се борите активно, за да постигнете набелязаните от вас цели и да, сега това е напълно възможно. Действията ви се ценят по достойнство и се имплантират пряко във вашия имидж- начин, по който ви възприемат околните.

Същевременно не са изключени напрегнати и разяснителни разговори, в които разбирате или осъзнавате някаква истина. В подобен период можете да затвърдите важни за вас връзки, но можете и да скъсате такива, включително и договори, ако стане ясно, че те повече препятстват развитието ви, отколкото да го подпомагат. Все пак звездите са на ваша страна, повдигат ентусиазма и адреналина ви по начин, който е способен да отключи почти всички желани перспективи пред вас, като най-важни са сряда, четвъртък и петък. Поне на чисто емоционално ниво през тях може да „превключите” на съвсем други релси със съответните последици.

В понеделник и вторник интересни, показателни новини, а в събота и неделя- ярки емоционални преживявания, за някой- сбъдната сърдечна мечта.

 

Лъв – Вашият ентусиазъм се разпалва и разгорещява по различни поводи- реален обект на вашите желания и нещо близко до сърцето ви, което ще преследвате с много плам и до краен предел- бизнес задача или професионална цел, а може и да е човек, който ви подкрепя енергийно  или пък пробужда силни страсти в сърцето ви.

Каквото и да е, сега можете да направите своеобразен пробив към него, да разширите хоризонтите пред вас, съответно-бъдещите и по-добри перспективи.

При някой от вас се поражда необходимостта да се изяснят спорни въпроси свързани с далечни роднини или пък юридически казуси и сега можете да повлияете на тези процеси положително, да ги насочите в по-благоприятна посока.

В друг случай- налага се да имплантирате нови знания и умения в работата си, да смените ритъма в ежедневието си, включително и чрез пътувания, премествания, но подобни перспективи се отчитат за полезни на този етап.

Все пак сложен или рисков си остава въпросът отнасящ се до финансовото ви благополучие- пазете се от необмислени харчове, въпреки че са възможни и „наложителни” такива, особено в понеделник и вторник.

В сряда, четвъртък и петък- информационният поток е много усилен- научавате важни новини или водите съществени преговори. Обстоятелствата ще са във ваша полза, ако не губите контрол над емоциите си. Изненади също не са изключени, внимавайте!

В събота и неделя се чувствате най-добре у дома или най-много можете да влияете на това поле, да превъртите евентуални негативи в позитиви.

 

Дева – Периодът е доста трансформиращ за мнозина от представителите на този зодиакален знак, защото на хоризонта се очертават нови приоритети и задачи за изпълнение, поне като идеи за по-далечни перспективи на развитие.

И да, финансовата част в подобни размисли играе съществена, водеща роля, защото е дошъл моментът да обновите доходите си или пък да вземете важни решения относно приходи-разходи, особено в частта „чужди ресурси”- на партньора ви /личен или делови/, понякога-банки или институции и неразрешени казуси в това поле.

В друг случай- обмисляте крупни ремонти, преустройства в дома ви, а може да се обсъждат и идеи за покупко- продажби и т.н. В този превключващ етап – разбирате до колко можете да разчитате на човека до вас, до колко взаимните ви чувства са споделени или по-скоро илюзия. Още през първите два дни ще получите някакви ярки прозрения, от които да се възползвате.

В сряда, четвъртък и петък не поемайте никакви финансови рискове, ако е възможно не инвестирайте, не давайте пари на заем, не теглете кредити-после трудно ще си ги върнете. В събота и неделя водите много емоционални разговори и можете да повлияете на важни за вас хора по начин, който да ви донесе сърдечна радост или удовлетворение.

 

Везни – Все по-активно отстоявате позициите си пред другите, а тенденцията може да ви отвоюва по-високи позиции в обществото, да повиши популярността и влиянието ви сред околните.

Не е изключено обаче, да сте въвлечени в спорни ситуации, в които само ще трябва да се защитите и да отговорите на вид предизвикателства, претенции отправени към вас, особено, ако сте служители във фирма. В такъв случай е целесъобразно да не позволявате да ви въвличат в неконструктивни разговори с по-възрастни или авторитетни лица, които все едно изпиват търпението ви.

Ключов период за партньорските ви отношения, сега можете да ги насочите в една по-положителна посока чрез разяснителни разговори, които така или иначе ескалират, особено за родените през първи деканат, но и всички останали в различна степен. До четвъртък са възможни знакови или достатъчно важни събития в подобен контекст, които ще прорастват или пък ще ви оказват значимо въздействие до есента.

В събота и неделя можете да спечелите нещо материално или под формата на морално удовлетворение.

 

Скорпион – Ежедневието ви става все по-забързано и натоварено, но също така и доста резултатно. Периодът е прекрасен да се докажете като професионалисти и да повишите доходите си или пък да си намерите нова и по-подходяща работа, при условие, че настоящата не ви удовлетворява напълно.

Същевременно разходите ви продължават да са високи и с предупреждение да се пазите от рискови или необмислени харчове. В друг вариант-удовлетворявате някакво скъпо ваше хоби или инвестирате в деца, любими хора или друга мисъл, идея – в чиито плен сте попаднали и сте готови на всичко, за да ги реализирате. В такъв случай- през настоящия период ще разберете по един ярък и показателен начин- до колко си струват усилията ви или това са ресурси, енергия без адекватна възвръщаемост. Най-показателни са още първите дни- понеделник и вторник.

В сряда, четвъртък и петък- ежедневието е динамично и предразполага към изненади, понякога резки обрати и раздяла с онова, което се отчита за нецелесъобразно бъдещото ви развитие. В събота и неделя владеете „публиката” с чар и доза магия.

 

Стрелец – През цялата седмица действията ви са изключително продуктивни, находчиви, способни да сбъднат някаква ваша сърдечна мечта ,да порадват сърцето ви или пък да отпушат нови и по-големи възможности пред вас.

Същевременно вие продължавате да бъдете много натоварени от ангажименти- над средното ниво, но те могат да превъртят социалния ви статус на ново и по-високо ниво до септември. Понеделник и вторник са много показателни за бъдещите ви перспективи и „таван” от възможности през следващите месеци, за силните и слабите звена в начинът ви на съществуване.

За сега може да се раздвоявате между служебни и домашни приоритети, като последните гълтат голяма енергия в последно време. Изчистете евентуални недоразумения до края на периода- ще имате подобна възможност, особено през почивните дни.

В сряда, четвъртък и петък- много изненади, силни емоции, шансове, но и обрати. Преценявайте добре всички ходове, пазете се от спонтанни реакции, въпреки че вероятността приятели, колеги и близки да ви провокират е повече от голяма…

 

Козирог – Дом, семейство, близки, домашни условия на съществуване все повече натежават като приоритетни теми и вие през настоящия период можете да им повлияете по един доста позитивен начин. Възможно е и да възникнат вид алтернативи, които да ви измъкнат от сложни ситуации трупани дълго време.

Информационният поток продължава да е носител на ярки, емоционални новини, разкривате тайни обстоятелства или обръщате поглед към подробности, които сте пренебрегвали до този момент, не е изключено и да си изясните спорни въпроси, а по друг начин казано- „да прогледнете” за истини, особено в понеделник и вторник.

Бъдете внимателни, ако пътувате, периодът не е подходящ за закупуване на автомобил…

В сряда, четвъртък и петък предстоят знакови, много важни събития касаещи социалния ви статус- кариерно развитие, брачни отношения. Дребни действия имат широко отражение, бъдете внимателни, насочвайте в по-положителна за вас посока. В събота и неделя се радвате на приятна компания от страна на приятели…

 

Водолей – Вашата социална активност нараства в пъти, а в друг случай- активно комуникирате и отстоявате правата си ,склонни сте да влизате в словесни двубои, да спорите и то по начин, който действително ще повлияе на положението ви сред колектив- на работното ви място, но и сред близки и приятели.

Въпреки положителните аспекти се пазете да не преминете определени граници на добрия тон, които ще се отразят на сигурността ви- в един по-общ смисъл или директно ще се отразят на финансовото ви благополучие. Все пак –чисто материални въпроси – продължават да стоят остро и могат да повлияят на чувствата ви и не само…най рискови, но и показателни в това направление са понеделник и вторник- разбирате на кого и в каква степен можете да разчитате.

В сряда, четвъртък и петък- водите разгорещени дебати, възможни са изненади и внезапни прозрения. В събота и неделя- мнозина могат да вземат доста целесъобразни и конструктивни решения и то с отражение за по-далечна перспектива.

 

Риби – През настоящия период действията ви са много конструктивни и обслужват чисто материални въпроси за разрешаване. В някой случаи това може да са мащабни идеи за финансово благополучие и с отражение в по-далечното бъдеще, а в други- действията ви се ценят по достойнство и могат да доведат до повишение, а като минимум- морално удовлетворение.

Инициативността ви в горе-посочения план нараства в пъти под влияние на различни провокации, но по-важното е, че сега действително можете да направите своеобразен пробив, който да ви донесе по-голяма стабилност и просперитет.

Партньорските отношения са сложни и изпитващи или са под влияние на странични и независещи от вас фактори, които граничат- с прозрения, раздяла с илюзии или неконструктивни схеми на общуване между вас и любими хора. Помислете, ако ескалира подобна тенденция, променете нещо в линията си на поведение и задължително ще повлияете на човека до вас, който в все още е добронамерен, а и мост към собствените ви успехи…

Понеделник и вторник са много показателни са връзките ви, анализирайте, насочвайте…В сряда, четвъртък и петък се пазете от спонтанни и необмислени харчове. В събота и неделя- звездите са на ваша страна- възползвайте се!

източник: http://horoskop-astrom.com/