Стрелба в Европейския квартал в Брюксел

39

Белгийската полиция предприе нова операция в Европейския квартал в Брюксел. Официално бе съобщено за затваряне на една от улиците в района.

Свидетели от мястото на събитията съобщават за стрелба. Засега от полицията отказват да дадат подробности в интерес на успеха на операцията, пише bta.bg.

По-рано днес бе разпространен фоторобот на предполагаем съучастник на атентатора от метрото в Брюксел. Вече има свидетели, които твърдят, че са видели издирвания млад мъж.

Според хипотези в медиите, терористите са щели да ударят Брюксел идния понеделник или навръх Възкресение тази неделя. Те са побързали, защото бяха обявени за издирване и съучастието им в атентатите в Париж бе изяснено.

След като днес адвокатът на парижкия атентатор Салах Абдеслам съобщи, че клиентът му желае да бъде екстрадиран във Франция възможно най-скоро, френски медии коментират въпроса с възможната присъда. Те отбелязват, че в страната има дебат за прилагането на наказание от доживотен затвор без право на замяна – мярка, която е отречена от Европейския съд по правата на човека.