Бойко Борисов: Не е честно от тяхна страна да ни удрят в сърцето на Европа. Не е честно спрямо европейците.

33

Ние политики не можем да преосмисляме. На Ангела Меркел всички се сърдиха, че е много хуманна към тези хора. Не е честно от тяхна страна да ни удрят в сърцето на Европа. Не е честно спрямо европейците. Ние даваме пари, даваме си териториите, а те да постъпват така. Това каза премиерът Бойко Борисов коментирайки темата за атентатите в Брюксел.

От две седмици подготвяме учения със спецчастите през нощта в метрото. Не го правим, защото има заплаха за България. Просто трябва да бъдем подготвени за всичко. Никоя държава не е застрахована от атентати, категоричен беше той. Пак ще повторя – не е честно тези хора да правят такива неща.

Европа дава най-много средства за тях и е единственият континент, който иска да ги интегрира. Правим всичко възможно за тези хора, за това не е честно спрямо европейците да се случват такива атентати. Това е провал на външната политика на някои държави. 10 минути преди атентатите, български самолет е кацнал на летището в Брюксел, но към момента от няма данни за загинали българи. Такава информация ми подават от външно министерство, завърши министър-председателят.