Пернишки и трънски полицаи разкриха домашна лаборатория за производство на наркотици (Снимки)

59

Започнато е досъдебно производство по чл. 354 „в” от НК под ръководството на Районната прокуратура в крайграничния град.

Служители от отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Перник и колегите им от РУ – Трън установиха лаборатория за производство на марихуана. Акцията е проведена вчера, в трънското с. Мрамор. Криминалистите претърсили къща, обитавана от перничанина  А.И./51 г./. На втория етаж в сградата била обособена стая като лаборатория за отглеждане на наркотични вещества от рода на конопа. Помещението било оборудвано със специално осветление, вентилационна и климатична система. В съседна стая полицаите намерили и иззели 200 грама зелена суха листна маса. При направения полеви тест веществото реагирало на канабис. Било установено още, че къщата е неправомерно присъединена към електрическата мрежа посредством манипулиран електромер. А.И. е задържан за 24 часа с полицейска заповед. До настоящия момент не е познат на органите на реда.

Започнато е досъдебно производство по чл. 354 „в”, ал. 1 от НК, за отглеждане на растения от рода на конопа. Наказанието е лишаване от свобода от 2 до 5 години и глоба от 5 до 10 хиляди лева.

narkotici_laboratoriq2 narkotici_laboratoriq3 narkotici_laboratoriq1