Nike пускат самозавързващи се обувки

76

Nike е представял самостоятелно завързващи се обувки и в миналото, като маратонките в ограничени серии вдъхновени от филма Завръщане в бъдещето, с благотворителна цел през 2011 г. и 2015 г. Но гиганта за спортни стоки представи за потребителите Nike HyperAdapt 1.0 за тези, които са порастнали учейки двойни възели , пише „Монитор“

Nike HyperAdapt 1.0 разполага със сензор отвътре, който засича петата, каго се объват карайки обувката да се стегне автоматично около крака. Два бутона отстрани позволяват ръчното затегне и разхлабване, за да бъде удобна. Според Nike, тази способност да се променя степеннта на стягане на обувката в движение решава основен проблем за спортистите, разсейването. Това е постигато, като се възможни прецизни корекции премахващи силното стягане и изхлузване, което се получава при разхлабени връзки. Това представя бъдеще, в което спортната обувка ще може да усети момента, когато има нужда от стягане за бърза маневра по време на игра и се регулира според движенията.

Такава обувки може да са далеч в бъдещето все още, но Nike е успя да прокара версия на своита маратонки адаптивни връзки в реалния живот миналата година, а тези приличат на нормални маратонки, което е впечатляващо.

Nike все още не споманава нищо за цена, а разсеяните спортисти ще трябва да се имат членство в Nike +, за да направят покупка. HyperAdapt 1.0 ще се предлага в три цвята в началото на лятото тази година.