Челен сблъсък на пътя Русе-Бяла прати четирима в болница

51

Челен сблъсък между два леки автомобила „Алфа Ромео“ и „Шкода Октавиа“ със софийска регистрация, шофирани от мъже по на 25 и 26 г., окървави отново пътя убиец Русе – Бяла. Катастрофата е станала в 14,06 ч. след разклона за село Иваново, съобщиха от полицията.

Веднага на мястото на инцидента са изпратени екипи на полицията и спешна помощ. Трима мъже и една жена са откарани с линейки в МБАЛ-Русе, пише „Труд“.

Причините за инцидента се изясняват от започналия оглед. Предполага се, че причината е неправилно изпреварване. Движението в района е затруднено и се регулира от полицейски мотопатрули.

Пътят Русе – Бяла е коварен, с много завои и разлики във височините, обясниха пътни полицаи. В критичния участък непрекъснато стават катастрофи, тъй като трафикът е интензивен. По трасето средноденонощно се движат около 2200 ТИР-а и 7400 автомобила. Изграждането на магистрала трябва да стане до 2020 г. Агенция „Пътна инфраструктура“ отдели 4 млн.лв. за проектиране.

Областният управител на Русе Стефко Бурджиев вече разпореди на междуведомствена работна група да проучи кои крайпътни дървета да се премахнат като предпоставка за пътнотранспортни произшествия. Мярката се налага заради десетките загинали и ранени хора при удар в дърво. Те ще се заменят с ниска растителност.

За да се ограничат инцидентите, беше изградено кръгово кръстовище преди моста над река Янтра край Бяла. Съоръжението е с преградни, предпазни мантинели и 4 ленти за двупосочно движение. Платното е удвоено и в участъка до гара Бяла. После трафикът пак се стеснява с по една лента. Така е и по пътя за Велико Търново, който трябва да се разшири край опасното Т-образно кръстовище. При катастрофите возила падат на близката жп линия.