Самолетът на Iron Maiden катастрофира

21

*Снимка: dailymail.co.uk

Легендарният Boeing 747 Ed Force One, собственост на британската хеви метъл група Iron Maiden, се сблъска с наземен влекач на летището в чилийската столица Сантяго.

Самолетът се е ударил във влекача докато се е опитвал да направи завой под ръководството на водач, който го е отвеждал за зареждане с гориво, преди групата да отлети за концерт в испанския град Кордоба, пише „Стандарт“.

При инцидента са пострадали двама наземни оператори на влекача, които са откарани в болница, съобщава Дейли мейл.

„По време на завоя е паднал болт, който е част от механизма, свързващ влекача със самолета и така при завоя той се оказа извън контрол и се блъсна във влекача, увреждайки сериозно шасито и двата двигателя“, се казва в съобщение на официалния сайт на групата.

20-те тона музикална техника все още не са били натоварени на самолета. Никой от членовете на бандата не е бил на борда. Най-вероятно ще се наложи да се сменят и двата двигателя на самолета.

Ed Force One е самолетът на групата, който музикантите закупиха от авиокомпанията Air France през 2016 г. за пътуванията й по време на световното турне The Book of Souls, а пилотирането е поверено на самия вокалист Брус Дикинсън.

Бандата Iron Maiden е създадена през 1975 г. Тя оказва сериозно влияние върху формирането на световната „метал“ музика. През своята 40-годишна история групата записва 15 студийни албума.