Борисов за задължителното гласуване: На сила хубост не става

32

„Насила хубост не става, аз съм против задължителното гласуване. Който иска да гласува, това е демокрацията. Народът ни подреди да сме в коалиция и трябва да се съобразим с това“. Това каза премиерът Бойко Борисов на бизнес форум в Хасково.

В петък парламентът прие на първо четене промените в Изборния кодекс, с които се въвежда задължително гласуване. Промените са предложени от Патриотичния фронт и предвиждат глоби за тези, които не са упражнили правото си на глас, съобщава novini.bg.

Пред предприемачи от областта Борисов обясни защо спира обществените поръчки: „Спирам ги, защото виждам, че могат да се направят по-добре. Ако навремето бяха спрени, много неща щяха да са по-добре“. Министър председателят съобщи, че в понеделник ще бъдат изпратени тирове с помощи и за Македония.

В петък правителството изпрати палатки, легла, одеяла и отоплителни материали за бедстващите мигранти, блокирани на гръцко-македонската граница. Борисов очаква споразуменията за реадмисия на мигранти с Турция да бъдат изчистени до четвъртък-петък.