Конфискува 80 килограма картофи за пържене и съставиха 8 Акта

71

Българска агенция по безопасност на храните конфискува 80 килограма картофи за пържене. Продукцията е възбранена при масирани проверки в обекти, в които се предполагаше, че се извършва нерегламентирана доставка, съобщиха БАБХ за „Нова Вест“.

Припомняме, че БАБХ констатира незаконен обект за производство на картофи за пържене в София, където в момента на проверката в обекта беше констатирано наличие на 4 тона картофи, близо 740 килограма заготовка и 100 килограма готови за експедиция картофи за пържене в пликове по 5 килограма. Продукцията от незаконния обект се е реализирала в свързани с нарушителя заведения предлагащи дюнери.

След констатиране на нерегламентирания производствен обект са проверени 16 заведения за бързо хранене. Иззети са 80 килограма картофи, от два обекта. Възбранени са 9 килограма месни заготовки, които са били без маркировка и етикетировка. Вследствие на констатираните нарушения инспекторите са съставили 8 Акта за установяване на административно нарушение и е издадено едно предписание. Два акта са съставени за липса на етикетировка на намерените в обекта картофи, два за липса на лични здравни книжки на персонала, два са за лоша хигиена в обекта, един акт е за липса на маркировка и етикетировка на месните заготовки и един за липса на записи по системата за самоконтрол.