Домакинка отмъкнала 50 бона от детска градина

47

Общината в Дупница внесе сигнал в районната прокуратура за финансови злоупотреби в детската градина в близкото село Бистрица. Вътрешна проверка, разпоредена от кмета на общината Методи Чимев, е установила над 50 000 лева неотчетени такси, платени от родители, съобщава БНР.

В таксовата книга са нанесени внасяните месечни суми. Завеждаща административна служба, домакинката Даниела Манова обаче не ги е внасяла по сметката на общината, или пък е внасяла само част от тях. При поискани от писмени обяснения Манова си признава за изразходване на сумата за свои нужди.

На 15 февруари, със заповед на директорката на детското заведение са прекратени трудово-правните отношения с Манова, а кабинетът й е бил запечатан. Комисия е извършила комплексна финансова проверка в детската градина. Прокуратурата ще изяснява дали няма вина и ръководството на комплекса заради занижен контрол.

Само преди седмица кметът на Дупница уволни възпитателка от детска заведение в града, хваната през декември от патрул на полицията в кражба на три туби нафта. Преди месеци пък беше уволнен охранител в общината, засечен от видеокамери да краде талони от лотарията в супермаркет.