След няколко ракии мъж закла приятеля си с нож

37

Полицията в Ямбол разкри убийство на 57-годишен мъж. Престъплението е извършено на 10 март в елховското село Гранитово. Убиецът вече е привлечен като обвиняем, съобщи на пресконференция окръжният прокурор Дойчин Дойчев, цитиран от „Фокус”.

Той е задържан с прокурорско разпореждане за 72 часа. Предстои искане на постоянна мярка „задържане под стража“. Срещу него са повдигнати обвинения в умишлено убийство. В този случай законът предвижда затвор между 10 и 20 години.

Убиецът е на 54 години, от село Гранитово. Той е направил самопризнания. На мястото на убийството е имало и очевидец. Той вече е разпитан пред съдия. Нито жертвата, нито извършителят са от ромски произход.

На 10 март по обяд, около 13.30, в дома на жертвата тримата приятели се събрали, за да се почерпят. След употреба на алкохол се стигнало до спор и обвиняемият наръгал с нож гърлото на домакина. Тялото било открито около 18 часа. Тогава друг познат на жертвата отишъл в дома й. Мъжът издъхнал от раната си в леглото.

По първоначални данни мъжът не е починал веднага. Вероятната причина за смъртта е кръвозагуба от нараняването. И жертвата, и убиецът живеели сами. Нямат криминални досиета.