Задържаха 20-годишен мъж, подал фалшив сигнал за бомба на летище София

25

Сигнал за взривно устройство на летище – София бе получен на 9 март, към 21.18 часа – на тел. 112 мъж съобщил от обществен телефон, че на аерогарата ще пристигне пътник, в чийто багаж има взривно устройство. Силите на реда реагираха незабавно, съобщиха от Пресцентъра на МВР за „Нова Вест“.

Въведени бяха допълнителните мерки за сигурност. Пътниците и посрещачите бяха изведени. Съвместно с Гранична полиция и летищните власти служители на Охранителна полиция – СДВР с необходимата техника и обучени кучета предприеха щателна проверка на двата терминала. Огледът и проверките приключиха към 24 часа, съмнителен багаж не бе открит, работата на двата терминала бe възстановена след полунощ. Полицията незабавно предприе активни действията за установяване на източника на сигнала.

Бързо бе изяснено, че обаждането е от Стара Загора, от телефон на бул. «Цар Симеон Велики».В резултат на прецизна оперативно–издирвателна работа, в хода на разследването полицаите установиха автора на злоумишленото обаждане – А.Г./20г./ от Стара Загора. Вчера той е задържан за 24 часа. Материалите по образуваното още на 9 март досъдебно производство са докладвани на районната прокуратура. Днес на А.Г. е повдигнато обвинение по чл. 326 ал. 2 от НК и с прокурорско постановление той е задържан за 72 часа.