Хляб по 50-60 стотинки ще се появи в магазините и пазарите на Бургас. Това съобщи Димитър Людиев, председател на Регионалния съюз на хлебопроизводителите и сладкарите – Бургас. Той обясни, че основно в хлебопроизводството се използва газ или пелети.„Дизелът отдавна не се използва в производствата за хляб, но при фирми, които имат големи транспортни разходи, разнасят в други региони, съществено се отрази върху цената на хляба. Това дава повод отново в Бургас да се появи хляб от Сливен, Ямбол и др. на цена от 50 – 60 ст.”, обясни производителят.
През последните години нелоялната конкуренция в бранша е изчезнала до голяма степен. „Може би под 20% бяха останали нелоялните конкуренти, които присъстват на пазара. Благодарение на контролните органи, които бяха изключително активни последните няколко години, спряхме да наблюдаваме тези процеси. Сега с намаляването на горивата те отново се появиха. Предполагам, че контролните органи ще реагират веднага”, допълни Людиев. В малките магазини, където се случва да не се издават касови бележки, и продукцията, която се доставя не е с изискуемите документи.
Според Людиев, цена за хляб от 50 ст. не е реална, защото се използват лошокачествени брашна и лоши технологии. „Там хлябът се произвежда за час – час и половина. Това довежда до лошокачествен продукт”, категоричен е хлебопроизводителят.
В днешни дни прекарваме голяма част от времето си в закрити пространства – домове, офиси,…
Днес, когато все повече хора осъзнават нуждата от здравословен начин на живот, хранителните добавки се…
Гражданско движение за президентска република даде старт на национална информационна кампания Националната кампания за президентска…
В света на гейминга компромисите нямат място – всеки детайл може да бъде решаващ в…
В съвременния свят все повече длъжности и професии са обвързани с употребата на техника. Това…
Личното ни възприемане на стойността на парите е нещо много специфично. Според средата, в която…
Leave a Comment