Хляб по 50-60 стотинки ще се появи в магазините и пазарите на Бургас. Това съобщи Димитър Людиев, председател на Регионалния съюз на хлебопроизводителите и сладкарите – Бургас. Той обясни, че основно в хлебопроизводството се използва газ или пелети.„Дизелът отдавна не се използва в производствата за хляб, но при фирми, които имат големи транспортни разходи, разнасят в други региони, съществено се отрази върху цената на хляба. Това дава повод отново в Бургас да се появи хляб от Сливен, Ямбол и др. на цена от 50 – 60 ст.”, обясни производителят.
През последните години нелоялната конкуренция в бранша е изчезнала до голяма степен. „Може би под 20% бяха останали нелоялните конкуренти, които присъстват на пазара. Благодарение на контролните органи, които бяха изключително активни последните няколко години, спряхме да наблюдаваме тези процеси. Сега с намаляването на горивата те отново се появиха. Предполагам, че контролните органи ще реагират веднага”, допълни Людиев. В малките магазини, където се случва да не се издават касови бележки, и продукцията, която се доставя не е с изискуемите документи.
Според Людиев, цена за хляб от 50 ст. не е реална, защото се използват лошокачествени брашна и лоши технологии. „Там хлябът се произвежда за час – час и половина. Това довежда до лошокачествен продукт”, категоричен е хлебопроизводителят.
Планирането на екскурзия до Япония може да бъде вълнуващо, но и предизвикателно. За да се…
С всяка година интериорният дизайн се променя и развива, като носи нови тенденции и концепции…
Данъчната оценка на имот е процес, който се изисква при различни сделки или административни процедури,…
Пантофите за детска градина са неразделна част от ежедневието на всяко дете. Те не само…
Възможността да не сме единствените разумни същества във Вселената винаги е интригувала света. Какво ще…
Доколко животът на Земята се влияе от слънчевата радиация? Ново проучване доказа въздействието на електромагнитните…
Leave a Comment