15 души са задържани до момента при специализираните полицейски операции в столицата

32

Междинни резултати от стартиралата преди дни акция на служители на СДВР

Служители на СДВР провеждат специализирана полицейска операция на територията на София. Действията са част от цялостния план за противодействие на престъпленията в столичния град и следване на принципа за нулева толерантност към противообществените прояви и арогантното поведение на пътя. Стартиралата преди няколко дни акция продължава, като пунктовете за проверка се преразпределят на базата на предварителни анализи.

До момента в хода на операцията са проверени 681 души, за 21 от тях е установено, че са криминално проявени за различни престъпления. В столични районни управления с полицейски мерки до 24 часа са задържани общо 15 човека.

41 от проверените е установено, че притежават законно оръжие, при 37 то е за лично ползване, а на четирима е предоставено за служебно ползване /извършване на дейност по сключени договори по Закона за частната охранителна дейност/.

Четири автомобила са спрени от движение за установени технически неизправности и един – заради съмнения за интервенция.
С предприетите действия се търси постигане на обществена сигурност, което е една от основните задачи на полицията. От СДВР призовават гражданите да проявят търпение и толерантност при евентуални затруднения в придвижването им по време на извършваните проверки.