Борисов: Виждате, шефове на агенции си отиват

40

Сградата на военното НДК, където ще се помещава Софийския градски съд трябва да бъде готова до края на годината. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който направи проверка на ремонта на новата сграда. С него беше и министърът на финансите Владислав Горанов, който обеща да осигури необходимата сума, нужна за оборудването и довършителните дейности на строежа. Борисов коментира лаконично и смъртта на Ваньо Танов, след като беше обграден от журналистите. „Виждате, шефове на агенции си отиват… „, каза премиерът.„Докато другите говорят, ние показваме и даваме възможност на съдебната власт да работи в най-добри условия“, коментира премиерът по време на инспекцията. „Даваме възможност на съдебната власт да работи така, както обществото очаква – максимално бързо, точно, справедливо, с добри обвинителни актове“, посочи още Борисов.

Запитан как ще бъде решен въпросът със съдебните сгради в други два големи града – Пловдив и Варна, Борисов отговори: „Естествено, че ще правим и там. Въпросът ви е отговор. Никога не е имало, но и тук нямаше. Път до там нямаше, жп линия нямаше, пречиствателни станции нямаше“.

На инспекцията на строително-ремонтните дейности в сградата на „Военното НДК“ присъства и правосъдният министър Екатерина Захариева, която пък поиска повече пари за сградата, където се посещаваше СРС на „Римската стена“. На място дойде е главния прокурор Сотир Цацаров. Борисов коментира и други теми като гръцката блокада на границата ни. Той благодари на гръцката страна за проявеното разбиране и заяви, че се надява подобни блокади да няма повече. /