Осъдиха на 3 години варненецът, пребил петима съученици на сина си

53

Осъдиха бащата-побойник, пребил петима съученици на сина си, на три години лишаване от свобода, съобщиха от Апелативна прокуратура – Варна. 

45-годишният варненец Ат. А., който причини по хулигански подбуди и с особена жестокост телесни повреди на петима малолетни съученици на сина си, бе осъден от състав на Варненския районен съд на три години лишаване от свобода, които ще изтърпи при първоначално строг режим. Приведено беше в изпълнение и групирано наказание от предходни осъждания на А. от три години лишаване от свобода. Съдът уважи и гражданските искове на родителите на пострадалите деца.

На 3 юли 2014 год. на детски рожден ден се събрали шест деца в Морската градина във Варна. Момчетата били съученици от варненско училище. След почерпката за рожденика децата решили да поиграят в района на Римските терми. Пътьом те срещнали друга детска компания със съученици от своето училище, които играели на карти. Едно от момчетата – син на осъдения Ат. А. , се подразнил от съучениците си и започнал да ги ругае с нецензурни думи. В отговор децата му скрили картите и го излъгали, че ще ги скъсат.

Тогава синът се обадил на баща си, който пристигнал с двама неизвестни до момента мъже. „Виновните“ деца били открити от родителя, който заедно със съучастниците си, без да се интересуват кое от децата има нещо общо с оплакването на сина, започнали да нанасят удари на всички деца. Вследствие на побоя петима от момчетата получили травматични увреждания, които са подробно описани в заключението на съдебномедицинските експертизи по делото, което нашумя във Варна с дързостта на извършеното хулиганство от страна на 45-годишния подсъдим към малолетни деца.

В хода на разследването по образуваното досъдебно производство под ръководството на Районната прокуратура във Варна се оказа, че А. е извършил деянието в изпитателния срок на предишно осъждане, което не е изиграло превъзпитателна роля за 45-годишния родител.

Присъдата на Варненския районен съд подлежи на обжалване пред Окръжния съд във Варна.