Камериерки в голяма верига английски хотели чистят с една и съща кърпа тоалетната и всичко останало

234

Разследване под прикритие разкри, че камериерки от голяма хотелска верига във Великобритания използват една и съща кърпа за почистване на цялата баня, включително тоалетните.

Скрита камера в хотел на Премиер Ин близо до Лондон Бридж разкри нехигиеничните практики с помощта на репортер под прикритие. Журналистката-камериерка била инструктирана да работи извънредно без заплащане, за да изпълни норматива си, което означава, че заплатата на камериерка е под минималната за страната.Разкритията са направени след като репортерката се включва в екипа от камериерки през декември 2017.

В документалния филм става ясно, че на камериерките се дават нереалистично високи нормативи относно бройката на стаите, които трябва да почистят за една смяна.

Във видеото камериерката под прикритие не успява да се справи с всички стаи и ръководителят я прикрепя към най-бързата жена от екипа чистачки. Жената показва на репортерката бързия начин за чистене – като използва една и съща мръсна кърпа, оставена от предишните гости, с която забърсва цялата баня и тоалетната.
Това се случва редовно, въпеки че по време на тренинга си репортерката под прикритие е инструктирана да използва различни почистващи кърпи за тоалетната, банята и мивката.

Репортерката пита колежката си не трябва ли да използва различни кърпи, а тя ѝ отговаря, че една е достатъчна, но ако някой попита, трябва да каже, че използва различни кърпи за различните зони.

От репортажа става ясно и че извънредните часове труд не се заплащат. Ако камериерките не успеят да изчистят определения брой стаи, трябва да работят извънредно, за да изпълнят графика си. Освен това камериерките не използват половинчасовите почивки, които им се полагат, но ги отбелязват като ползвани.

От веригата Премиер Ин обясняват, че камериерките са наемани от фирма -посредник и по случая ще бъде проведено разследване.

Източник: Daily Mail

Превод и редакция: „Нова Вест“