КНСБ излиза на протест за по-високи заплати

64

Кадър: Nova

Повече от 8000 души се очаква да се включат в днешното шествие за по-високи доходи, организирано от КНСБ.

Протестът ще започне в 11.30 ч. от пл. „Св. Александър Невски“. Шествието от пл. „Св. Александър Невски“ ще започне в 11:30 ч., а участниците ще се придвижат по следния маршрут:

тръгване от пл. „Св. Александър Невски“ – ул. „Оборище“ – ул. „Георги С. Раковски“ – бул. „Цар Освободител“ – бул. „Княз Александър Дондуков“ до официалния вход на Министерския съвет, намиращ се на бул. „Княз Александър Дондуков“ № 1, където ще се проведе първия Национален протестен митинг, пише „Дарик“.

Протестен митинг ще се проведе пред сградата на Министерския съвет в 12:00 ч.

След завършване на протеста пред Министерския съвет, КНСБ организира шествие към Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ) по следния маршрут: от бул. „Княз Александър Дондуков“ – ул. „Георги С. Раковски“ – ул. „Оборище“ – бул. „Васил Левски“ – бул. „Княз Александър Дондуков“ – до ул. „Тракия“ №15, където ще се проведе втория Национален протестен митинг. Шествието от Министерския съвет до ул. „Тракия“№ 15 ще се проведе от 13:00 ч. до 13:45 ч., съобщават организаторите.

Основните искания на протеста са по-високи заплати, поне още 100 лв. към заплатата на всеки български работник и да не се променя класът и правата на работещите. Доходи, права, достойнство – това ще бъде основното послание на протеста на КНСБ.

Настояваме за спешни и решителни мерки, с които да се гарантира запазването и на малкото останали придобивки на работниците и служителите, да се осигури конституционното ни право на достоен труд и живот, да се премахнат непремерените бюджетни рестрикции и да се гарантира функционирането на важни за държавата системи, заявяват от синдиката.