Бомбаджия-аматьор беше на косъм да взриви 76-годишна баба

44

С огнена вендета се е разминала възрастна жена от Берковица, заради некадърен бомбаджия. На жената било заложено самоделно взривно вещество.

На 04.10.2017 г. в 16,40 ч. в РУ Берковица е получен сигнал от 50-годишен жител на гр. Берковица, който съобщил за намерена бутилка до вратата на гараж, с поставен на нея фитил, съобщиха от МВР – Монтана за Нова Вест.

За проверка на сигнала незабавно е сформирана оперативна група, която на място установила, че пред входна врата на гараж, собственост на 76-годишна жителка, живееща на адреса, е била поставена пластмасова бутилка от безалкохолна напитка с вместимост 0,5 литра.

Бутилката е била преместена от подалия сигнала мъж в двора на къщата. При извършения оглед е установено, че е пълна със смачкана хартия, под нея пясък, а на дъното бледожълто сухо прахообразно вещество.

До бутилката е намерен шнур, горял увит с изолиращо тиксо. Извършен е оглед и са иззети веществени доказателства. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 216, ал. 1 във връзка с чл. 18, ал. 1 от НК в РУ Берковица.