Поредната агресия в училище! Ученици пребиха с дървен кол и юмруци учител по английски език (ВИДЕО)

26

Снимка: flagman.bg

Ученици нападнаха и пребиха преподавател в Садово.

Трима 17-годишни възпитаници на Професионалната гимназия по селско стопанство нападнаха учителя по английски език. Удряли го с дървен кол и юмруци по главата, предава NOVA.

Нападението идва след направена забележка. Докато гимназистите били в час, 17-годишният им съученик Атанас, се забавлявал като отварял вратите на класните стаи. Нахлул и в часа по георграфия.

Намесва се и учителят по английски, от съседния кабинет – Антон Велков, като им прави забележка.

17-годишният Атанас решава да отмъсти. Вика за подкрепление двама негови съученици.

Колегата е откаран в болница с хематом. Прегледан е и е пуснат за домашно лечение. Той е в добро състояние. Засега не е казал, че няма да се върне на работа”, каза  Димитър Йорданов, директор на гимназията.

Той добави, че ще направи всичко необходимо да се изяснят причините за случилото се и учениците да понесат наказанието си. Трите момчета нямат криминални регистрации. Педагогически съвет ще решава дали да бъдат изключени.

Не съм разговарял с родителите им все още. Децата са от ромски произход. Родителите работят”, каза още Йорданов.

Учениците са задържани за срок от 24 часа, заяви главният секретар на МВР Младен Маринов.

Този случай е симптоматичен за обществото и за агресията, която е сред подрастващите, особено към учителите. Едно от лицата е на 19 години, два пъти е повтарял учебни години. Лицето, което реално е извършило удара, е в 10-и клас и е 17-годишен. Повдига се обвинение за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди„, уточни Маринов.