3-ма пребиха Иво Никодимов от БНТ на „Орлов мост“ в София

44

Водещият на „Денят започва“ по БНТ Иво Никодимов е бил пребит посред бял ден, малко след 15:00 ч. днес на „Орлов мост“ в София, съобщиха от БНТ.

Нападнали са го трима мъже. Журналистът сам се е придвижил до сградата на БНТ, където го преглежда лекарски екип. Не са известни извършителите и мотивите за нападението. Нападателите са избягали веднага. Иво не е чул предупреждения и заплахи от нападателите преди нападението.

Очевидци посочват, че журналистът е бил с окървавена глава след сблъсъка, въпреки това бил на крака.

В момента Никодимов е в болница с наранявания по лицето, добавиха по-късно колегите. И настояват: Ние, в БНТ, сме възмутени от агресията срещу граждани и осъждаме нападението. Надяваме се, че извършителите на нападенията над журналист, както и на други граждани, ще бъдат открити и наказани.

МВР разследва случая.

От ВМА заявиха, че журналистът Иво Никодимов е в стабилно състояние, без опасност за живота. Травмите му не са животозастрашаващи. Той е адекватен, има наранявания по лицето. Предстои да се извършат изследвания със скенер. Ще бъде настанен в Клиниката по лицево-челюстна хирургия.

По думите на Д-р Венцислав Мутафчийски пострадалият си спомня ясно инцидента. Той по никакъв начин не е предизвикал нападателите.