Мъж почина, след като се блъсна в кола с тротинетка

Колаж: "Нова Вест"

Мъж с тротинетка, карал в нетрезво състояние, почина след сблъсък с кола. Алкохолната му проба е показала 2,58 промила.

Мъж с тротинетка почина след катастрофа в Черноморец. Той не е спрял на знак „стоп” и се е блъснал в автомобил. Алкохолната проба е показала 2,58 промила за водача на тротинетката. Мъжът е отказал да бъде настанен в болница, но ден по-късно се почувствал зле и след лечение в реанимация към бургаската болница е починал. Това е вторият случай след инцидент с тротинетка, който завършва фатално за един от участниците.

Неврохирургът и зам.-директор на УМБАЛ Бургас д-р Светослав Тодоров обясни в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS, че мъжът е постъпил в кома. Имал е мозъчен кръвоизлив и мозъчни контузии, каза той.

Според Пламен Николов, началник „Пътна полиция“ МВР- Бургас, от началото на годината до момента са настъпили 32 произшествия с водачи на индивидуално електрически превозни средства. 13 от тях са на територията на град Бургас, 19 са на територията на областта.

„През месец юни постъпиха над 70 пациенти с травма на глава и гръбначен стълб, от които половината – 35 са деца. Няма ден, в който ние да не пострадали пациенти”, допълни д-р Тодоров.