Седмици преди Великден водещи шоколатиери от цяла Белгия доказаха уменията си, сътворявайки уникални яйца, само че от шоколад. За изработването на някои от тях са използвани по 50 кг различни видове шоколад.
В специална изложба в Брюксел двайсет от водещите майстори-сладкари в страната показаха уникалните си произведения, някои от които удивляват с невероятните си детайли.
Всяко великденско яйце е високо между 50 и 60 сантиметра. Организаторите на изложбата уточняват, че шоколадовите произведения на изкуството са ядливи, но не се продават. За изработката на някои от тях са били необходими седмици, като са използвани по 50 килограма различни видове шоколад.
Twenty top Belgian chocolate chefs came together to create these extravagant Easter eggs made almost entirely of chocolate pic.twitter.com/QyW7XDDzdn
— Reuters (@Reuters) March 30, 2023
По публикацията работи: Велислава Велева