Студент от Япония се облече като Зеленски на дипломирането си (СНИМКИ)

75

Студент от японски университет се преоблече като Володимир Зеленски за церемонията по дипломирането си. Мъжът облякъл емблематичната зелена блуза с дълги ръкави на украинския президент.

Пред японски медии той разказал, че е положил усилия да пусне брада, пише Би Би Си. Споделил, че го направил, за да покаже солидарност към случващото се в Украйна.

„От декември насам, когато си пуснах брада, ми казваха, че приличам на украинския президент“, разказва студентът. Той е носил и плакат с негова снимка и с послания за подкрепа и цитати от речта на Зеленски пред Конгреса на САЩ през декември.

Костюмът му бе част от церемонията по дипломиране в университета в Киото, който позволява на студентите да носят каквото си поискат. Въпросният студент се възползва максимално от тази свобода. Тазгодишната церемония е първата от три години насам, на която студентите от университета присъстват лично заради пандемията от коронавирус. През годините на нея е имало всякакви интересни костюми – от Покемон до Исус Христос.

По публикацията работи: Велислава Велева