Жертви на хакерска атака: Изпращат масово сигнали за бомба в училищата у нас от непознат руски имейл

249

Днес имаше подаде сигнали за хакерска атака и съобщения за бомбени сигнали в няколко училища в София и  Бургас. След това стана ясно, че сигнали за бомба е имало и в училища в град Варна. Съобщението е било получено в над 15 училища в Бургас на служебните си електронни пощи.

 

„Здравейте, ние сме организация Fmull Free Misanthropic Unаbombers Legion. Всички човешки същества са гадни същества и копелета, които трябва да бъдат изтребени. Във всички училища са поставени тротилови заряди. Скоро ще взривят всички ваши училища в Бургас. Пожелавам ви да умрете“. Това е съобшението, коетоме било разпространено масово в електронните пощи на училища.

Паралелно с атаката в Бургас такава е извършена и в над 16 столични училища, като текстът на заплашителните съобщения е същият. В имейла пише, че във всички училища са поставени тротилови заряди, които „скоро ще взривят всички училища в Красно село“. Уведомени са СДВР, ГДПОБ и 6. РПУ. Правят се проверки по случая, уведомено е и РУО-София. Сградата на 132. СУ „Ваня Войнова“ е вече проверена и опасност за ученици и ръководство няма.

По публикацията работи: Велислава Велева