Петима, от които 4 са непълнолетни пребиха млад мъж в дома му, заради телефон

41

Около 17 часа на 21 март жител на с. Владо Тричков сигнализирал в полицията, че е чул обезпокоителни викове от съседната къща, предадоха от пресцентъра на ОД на МВР София, за „Нова Вест“.

На адреса веднага бил изпратен полицейски екип от РУ- Своге, който установил 19- годишен младеж с видими наранявания по тялото. На местопроизшествието бил извършен оглед. Изяснено било, че около 16.30 часа в дома на потърпевшия са влезли петима непознати, които след нанесен побой са му отнели мобилния телефон.

Младият мъж бил транспортиран в болница, където е установено, че има фрактура на лява предмишница и след преглед е освободен за домашно лечение.

В резултат на незабавно проведените издирвателни действия криминалистите бързо влезли в дирите на извършителите: 39- годишен мъж от същото село и четирима непълнолетни младежи.

Петимата били задържани и отведени в районното управление, където направили пълни самопризнания. След проведени процесуално- следствени действия непълнолетните са освободени и предадени на родителите им. Инкриминираната вещ е намерена и иззета.

Действията по разследването продължават в рамките на образуваното досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 198 от НК.